Wat is het?

 • Wist je dat je lichaam in een stress reactie kan staan waardoor je herstelkracht onderuit kan gaan? Je probeert te ontspannen, maar het lukt je niet. De opgeslagen herinneringen kunnen ook een rol spelen maar het kan ook een langdurige sympatico dominantie zijn.

 • Wist je dat je zenuwstelsel in een langdurige alarmstand kan gaan staan waardoor er minder goede doorstroming van lichaamsvloeistoffen ontstaat?

 • Wist je dat er dan herkenbare verschijnselen kunnen zijn: Drukgevoel op het hoofd, Haarwortelpijn, Wazig zien, Gevoeligheid voor licht/geluid, Verzuurde spieren, Koud lijf, Prikkelbare darmen, Hersenmist.

 • Wist je dat je daar dan een diagnose van kunt krijgen? We zien mensen die deze verschijnselen hebben met Post Commotioneel Syndroom, Whiplash Associated Disorder, Aura-Migraine, Fibromyalgie Syndroom, ME/CVS, Post-Covid klachten, Hyperventilatie Syndroom en algemene stressklachten/ Burn-out met capaciteitsverlies. Er lijkt dus een gemeenschappelijke disorder of disregulatie te zijn in het systeem.

  Met de Epiphora Methode leer je je eigen lichaam zelf geven wat het nodig heeft: betere doorstroming van lichaamsvloeistoffen zoals hersenvocht, lymfe, bloed, traanvocht, vocht tussen de spieren etc. Met de juiste ademhalingstechnieken hef je de AAN-Staan symptomen op, het zenuwstelsel kan in de herstelstand komen en verdere behandeling kan worden gestart. Wij adviseren: doe eerst de Epiphora Methode en ga dan revalideren, andere therapieën doen of verder opbouwen. Epiphora Methode is voorwaarde scheppend op al het andere.

  Het is een oefenmethode die je als persoon zelf kunt gaan doen, dit maakt dat je ook zelf verantwoordelijkheid kunt nemen over je gezondheid en hopelijk want minder afhankelijk van behandelaren kunt worden.
  De oefeningen zijn liggend op bed. Je oefent de 10 stappen in de ochtend bij het wakker worden en ’s avonds een deel er van vlak voor het slapen. Overdag zet je de houding en beweging en ademhalingsadviezen door in de activiteiten. 

  Je kunt de Methode in een aantal sessies leren bij een van de gecertificeerde behandelaren van jouw keuze.
  Bekijk voor de gecertificeerde behandelaren deze link.

  Wil je als professional deze oefenmethode in je toolbox, kijk dan verder bij opleiding.