Professionals

De Epiphora Methode is een oefenmethode ontwikkeld vanuit een combinatie van fysiotherapie, haptonomie en ademtherapie.
Met deze methode kan in korte tijd een specifieke vorm van Sympathicus Dominantie worden doorbroken.

Door het beoefenen van de Epiphora Methode in de ochtend (15 minuten in lig) en bij het ingaan van de nacht,
brengt de beoefenaar zichzelf steeds opnieuw in een maximale Parasympatische modus.
De juiste beweeghouding en ademhaling overdag werken hieraan mee.

Voor mensen die zichzelf herkennen in de 8 specifieke symptomen die op de website omschreven worden, kan het toepassen van de Epiphora Methode het verschil maken tussen wél of amper/niet herstellen. 

De hypothese van Epiphora Methode is: ‘wat het brein tekortkomt wordt bezuinigd in het lichaam’

Door verminderde arterial flow stroomruimte voor de nek arteriën zoals die voorkomt na Whiplash, hoofdpijn bij een COVID infectie, houdingzwakte bij hypermobiliteit en stress, zien we vasoconstricties in alle arteriën. Dit wordt veroorzaakt door een disfunctioneel lang aanhoudende tensie daling in delen van het brein. Er wordt aanhoudende collaps dreiging gemeten. (De mogelijke incompleetheid van de Cirkel van Willis speelt daarbij waarschijnlijk een grote rol). Binnen dit beeld zien we tegelijkertijd een Stress Response reactie van het zenuwstelsel en een disregulatie van het vegetatieve systeem. Echter, de bij Stress Response behorende vasodilatie in arteriën naar spieren, hart en hersenstam blijft uit: de vasoconstrictie vanuit de tensie daling (Collaps dreiging) is dominant ten opzichte van vasodilatatie door een lage CO2 spiegel of waarde in het bloed. 

Dit is waarom mensen met Post COVID Syndroom verzuurde spieren hebben in combinatie met een matige hartbelastbaarheid.

De beoefenaar faciliteert een betere arterial flow in de nek slagaders en zorgt het door middel van actieve drainage bevorderende bewegingen voor een goede afvoer van lichaamsvocht uit het brein. Daarbij zetten we de nieuwste inzichten uit de ademfysiologie (www.ademwinst.nl) in. Deze combinatie maakt voor een aantal mensen met Post COVID Syndroom, WAD, PCS, FMS, ME/CVS, POTS, NAH, Aura Migraine en ALK het verschil tussen wél of niet aan een herstelperiode kunnen beginnen. De ervaring is dat het complementair inzetten van deze methode de outcome aanzienlijk verbetert bij elke interventie en training. 

Epiphora Methode is een complementaire oefenmethode die nu dagelijks wordt toegepast door artsen en therapeuten in de revalidatie, ergotherapie, fysiotherapie/oefentherapie, logopedie, ademcoaching, acupunctuur, osteopathie en natuurgeneeswijze. Ook in de klinische wereld zijn er meerdere toepassingen.
De methode is zeer effectief als preventie tool en in het ziekteverzuim beheer.
Voor meer informatie kun je onderaan deze pagina de Whitepaper downloaden.

De Epiphora Methode is Practice Based, aan Evidence wordt momenteel gewerkt door Saxion Hogeschool Enschede.

Als zorgprofessional de Epiphora Methode toepassen bij cliënten
Wil jij als zorgprofessional de Epiphora Methode toepassen? In de Epiphora Methode Academie kun je de opleiding volgen.
De opleiding is in 6 modules, waarvan 4 online en 4 live dagen. Bij succesvolle afsluiting ben je als zorgprofessional in staat om cliënten met complexe vormen van Sympathicus Dominantie binnen je eigen praktijk de Epiphora Methode aan te leren. En je leert het herstelproces dat daarbij doorgaans van start gaat optimaal te begeleiden. Er zijn nu 100 Epiphora Methode coaches actief in Nederland. En er zijn nog een paar honderdduizend mensen in dit land die met dit soort klachten tot nu toe niet verder komen. 

Download Whitepaper
Epiphora Methode

Lees hier alles over de ontwikkelingen achter de Epiphora Methode. Download onze whitepaper gratis.