Brainfog / hersenmist

Wat is het?

Wanneer je niet goed meer kunt beredeneren, rekenen, nadenken, en je hebt woordvindstoornissen dan noemen we dat: hersenmist, of brainfog. Je hebt het gevoel alsof er watten in je hoofd zitten. Het komt vaak voor na een ongeval met hersenschudding, dus Post Commotioneel Syndroom, Whiplash Syndroom, maar ook bij Burn-Out en Fibromyalgie Syndroom en ME/CVS. Het wordt vaak gezien als een symptoom van overspanning. Maar het kan ook je hele leven al bij je horen, zonder dat er ooit enige oplossingen voor gevonden zijn. 
In de Epiphora Methode zien we heel vaak deze hersenmist bestaan náást een aantal andere verschijnselen die we in onze methode beschrijven. Ze hangen dus op één of andere manier samen. Ons idee hier is het volgende: een verminderde doorbloeding van het brein kan de directe oorzaak zijn van hersenmist, maar kan ook de secundaire oorzaak zijn. Het algemene capaciteit verlies dat optreedt bij verstoorde doorbloeding van het brein laat de persoon ook automatisch op zijn tenen lopen om alles toch nog te kunnen doen. Overspanning ligt dus altijd dichtbij.

Hoe helpt de Epiphora Methode bij hersenmist / brainfog?

Breng in ieder geval de doorbloeding van je brein in de beste toestand door middel van de speciale nekoefeningen en houdingstechniek die je leert in de Epiphora Methode en zet de goede beweeghouding de hele dag door.
Ga dán kijken wat je nog meer kunt doen met voeding, beweging, therapie, revalidatie.
Wij zien op deze manier de meeste brainfog uiteindelijk verdwijnen, en soms nog functioneel terugkomen om ons te laten ‘voelen’ dat we over onze grenzen gaan. Zelfs als je een leven lang hersenmist hebt kan dit zomaar de verrassende oplossing zijn.