Koud lijf

Wat is het?

Wanneer je het vaak en snel koud hebt, kan dat veroorzaakt worden door vele factoren. Het kan aan je voeding liggen, of door stress in jezelf of in je omgeving. Maar de reden kan ook zijn dat er een verstoring is in de bloedaanvoer naar het brein. Hierdoor krijg je als reactie vaatkramp in de slagaders in je lichaam, waardoor de ‘kerntemperatuur’ zich niet kan verdelen door je hele lichaam. Hierdoor heb je snel koude voeten en koude handen. En je bent in het algemeen snel rillerig. Ook zonder naderende verkoudheid of iets dergelijks.
De kachel hoger zetten of lekker warm in wol kleden, is uiteraard de eerste reactie. Maar wanneer de koude in je lijf echt een fenomeen is geworden moeten we kijken naar een echte oplossing.

Hoe helpt de Epiphora Methode bij koud lijf?

Kijk wat je aan stress kunt verminderen en kijk eens naar je voedingsgewoonte. Komt er geen reactie dan is heel vaak de doorbloedingstoestand in je brein de hoofdoorzaak. In de Epiphora Methode optimaliseren we de aan- en afvoer van bloed naar het brein en komt je adem weer tot rust. Doorgaans ontstaat in het ‘stilliggen’ in de laatste fase van de beoefening weer een goede warmtestroom door het lichaam omdat er geen vaatverkramping meer is en de stress stevig afneemt. Een goede doorbloeding van het lichaam tijdens de avondbeoefening vóór het slapen scheelt al gauw één dekbed en geeft meer kans op een mooie nachtrust. Ook overdag blijf je warmer met een beter doorbloed brein.