Wazig zien

Wat is het?

Wazig zien kan aan de ogen liggen. Maar wanneer de ogen geen afwijkingen vertonen is de oorzaak meestal een verstoorde doorbloeding in de Thalamus of visuele Cortex. De Thalamus is een orgaan midden in ons brein waar bijna álle prikkels uit ons lijf verzameld en gesorteerd worden, om vervolgens te worden uitbezorgd in de Hersenschors (in vergelijking: Post.nl Sorteercentrum). Alléén de reukprikkels gaan onmiddellijk naar de Cortex die de reuk waarneemt. De Visuele Cortex is de plek in de hersenschors achter in ons brein waarmee we uiteindelijk ‘zien’. Wanneer de Thalamus en Visuele Cortex goed doorbloed zijn, zullen we helder en duidelijk kunnen zien. Echter deze twee delen van ons brein kunnen te maken hebben met een verstoorde doorbloeding als gevolg van bloedaanvoer problemen vanuit de nekslagaders, bij een slecht aangelegde Cirkel van Willis. Wanneer dit over langere tijd aanhoudt zien we vaak het ontstaan van Aura-Migraine: een verstoring van het zien, waarbij we vlekken zien, flitsen/vuurpuntjes of zelfs caleidoscoop visie kunnen hebben: je kijkt naar een letter op de laptop en ziet er een lichtpuntje ‘voor’ zitten waardoor je de letter niet kunt zien. Ook het focussen lukt dan niet goed. Soms zie je een tijdje links of rechts minder, soms tot helemaal niets. Aura-Migraine is meestal een hoofdpijn vanuit de nek, bandgevoel, pijn onder de wenkbrauwen en achter de ogen, in combinatie met visus verstoringen. Vaak zit er vermoeidheid bij en vrijwel altijd overgevoeligheid voor lichtprikkels, geluidprikkels en soms ook huidprikkels. Maar het kan ook zonder nekpijn of hoofdpijn optreden. Meestal ziet men als enige oplossing: pijnstillers en bedrust. Maar: dat is uiteraard niet de werkelijke oplossing.

35% van alle migraines is Aura Migraine. Van alle Aura Migraine kan 75% volledig genezen, bij goed doorzetten van de Epiphora Methode. 


Hoe helpt de Epiphora Methode bij wazig zien?

In de Epiphora Methode brengen we met specifieke oefeningen de doorbloeding naar het brein weer op peil. Hierdoor krijgen de Thalamus en Visuele Cortex weer voldoende bloed om weer te gaan floreren in hun taak! Meestal in 2 weken is het zien weer een stuk helderder, en komt de Aura-Migraine steeds minder voor totdat het wegblijft.

Als je vervolgens weer wazig ziet, of flitsen waarneemt, dan weet je dat je de nek niet goed ‘open houdt’.
Dit gebeurt vaak wanneer je stevig over je grenzen gaat, en daarbij je uitputting probeert te negeren.